Specialisaties

Hoogwaardige reshoring

AssemblyPartner voorziet in hoogwaardige totaaloplossingen voor reshoring van productassemblage en montage van deel- en eindsamenstellingen. Daarmee bieden we onze klanten de mogelijkheid binnen Nederland kostenefficiënt en slim te produceren en snel in te spelen op veranderingen in de markt of productieprocessen. Onze kernwaarden: dichtbij, betrouwbaar, hoge kwaliteit, snel en flexibel.

 
 

PCB Assemblage

In huis passen we verschillende technieken toe voor de assemblage van printplaten zoals surface-mount technology (SMT) en through-hole technology (THT). Daardoor ondersteunen we een breed assortiment complexe printplaten. Dankzij een hightech machinepark en ervaren, gekwalificeerde medewerkers kunnen we de meest ingewikkelde printplaten assembleren met een hoog kwaliteitsniveau en een hoge yield. We hebben een afdeling voor machinale bestukking van SMD pcb’s waarmee we zo’n 18 duizend componenten per uur kunnen plaatsen; dat komt neer op 35 miljoen componenten op jaarbasis. Daarnaast is er uiteraard een afdeling voor het conventioneel (handmatig) bestukken van printplaten.

Montage

Naast productie van printplaten kunt u bij AssemblyPartner terecht voor de assemblage en montage van eind- en deelsamenstellingen. Met onze 95 ervaren en gekwalificeerde medewerkers hebben wij namelijk de extra capaciteit in huis om de geassembleerde printplaten onder te brengen in de behuizing van uw product en deze verder samen te stellen tot eindproduct. Dankzij onze bijzondere ruime opslagcapaciteit, kunnen wij eveneens uw logistieke activiteiten voor onze rekening nemen en u daarmee optimaal ontzorgen.

 

Sourcing

U kunt de benodigde componenten bij ons aanleveren of ervoor kiezen de inkoop aan ons over te laten. De markt van toeleveranciers voor elektronische componenten verandert razendsnel. Omdat we voor diverse projecten en klanten inkopen, kennen we de markt uitstekend. We zijn altijd op de hoogte van de optimale verhouding tussen prijs, kwaliteit en beschikbaarheid. Desgewenst kunnen we het volledige inkoopproces ondersteunen of overnemen, inclusief het zoeken naar hard to find, obsolete en allocatie-componenten. Altijd met het doel een eindproduct te kunnen blijven maken met dezelfde kwaliteit.

Counterfeitparts vormen een bedreiging in onze branche. Snel nagemaakte, maar kwalitatief slechte of niet werkende onderdelen kosten geld, tijd en energie. Wij kiezen voor kwaliteit en dat geldt ook voor de toeleveranciers waar we mee werken. Ons netwerk is wereldwijd, maar we kennen onze leveranciers allemaal. Dat is veilig en vertrouwd.

Testen

Bij het assembleren van printplaten is inspectie onmisbaar. Zonder controle tijdens de productie bereikt het product nooit de kwaliteit die u als opdrachtgever verlangt. Tijdens dit proces vinden tal van controles plaats, meestal geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan optische inspectie met betrekking tot de juiste positionering en kwaliteit van de soldering van de componenten. Deze testmethode is een QR-code gestuurde, automatische, optische inspectie waarbij het product vroeg in het productieproces deze code krijgt toegekend zodat eventuele fouten kunnen worden opgespoord. Op deze manier kan tijdig worden ingegrepen bij onvolkomenheden.

Ontwikkeling

De verzorging van productontwikkeling door AssemblyPartner behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervoor werken wij samen met zeer ervaren, betrouwbare partners.

Ontzorgen

Van tekentafel tot eindproduct, inclusief opslag, levering en financiering: AssemblyPartner ontzorgt haar klanten van logistieke activiteiten en productieactiviteiten. Hierdoor kunt u zich optimaal bezighouden met commercie, verkoop en marketing. Wilt u nog gedeeltelijk zelf produceren, dan wordt het ontkoppelpunt in het totale productieproces gezamenlijk zo optimaal mogelijk vastgesteld. Heeft u geen plaats om de voorraad op te slaan, dan zorgen wij voor just-in-time leveringen: precies de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats en op het juiste moment. Assembly Partner communiceert open en transparant over alle aspecten die voor u als klant belangrijk zijn om te weten. Zo bieden we optimaal ondersteuning om succesvol in de markt te zijn én te blijven. Concurrentie en IP-recht gerelateerde informatie worden vanzelfsprekend met veel zorg en zeer vertrouwelijk behandeld.

 

Consultancy

Is uw ontwerp produceerbaar? En voor hoe lang nog? Welke onderdelen gebruikt u? Zijn de componenten verkrijgbaar? Tegen welke prijs? Kunt u de voorraad kwijt?

AssemblyPartner ondersteunt en denkt vanaf het begin graag met u mee. Over de produceerbaarheid van uw product (design), inkoop, logistieke oplossingen, financiering en begeleiding tijdens het productieproces. Dat scheelt geld, tijd en energie.